Hlavní obsah

Češi v Británii se přiznali k fingovaným sňatkům

– Londýn

Před britským soudem se přiznala skupina Čechů, které žaloba vinila ze sňatkových podvodů. Napsal to server listu Daily Mail. Podle něj jde o nejméně šest Čechů - tři muže a tři ženy. Z webových stránek listu není jasné, zda je to stejná skupina, kterou britská policie zatkla již v únoru. Zveřejněné údaje ale napovídají že ano. Hrozí jim až sedm let vězení.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Skupina se v červenci údajně přiznala k bigamii a napomáhání k ilegálnímu přistěhovalectví. Její členové si prý brali lidi ze zemí mimo Evropskou unii, aby jim umožnili pobyt v Británii. List uvádí případ, kdy si mužský člen gangu měl vzít Nigerijku. Rozsudek má být vynesen v září.

Třem členkám gangu bylo 26, 22 a 26 let, mužským 31, 37 a 42. Byly prý mezi nimi osoby se jmény Nela Giňová nebo Roman a Vladimír Murko. Za jeden fingovaný sňatek si skupina účtovala kolem 10 000 liber (téměř 300 000 Kč).

Server také píše o případu údajné Češky Andrey Kalejové, která si v červenci chtěla podvodně vzít o 15 let staršího Pákistánce. Policie ji prý i s nastávajícím zadržela těsně před uzavřením sňatku. Kalejová prý zůstala dva dny v cele přímo v luxusních tyrkysových svatebních šatech, což neuniklo pozornosti několika britských médií. Před soudem by se žena měla objevit v září.

Počet fingovaných svateb údajně loni v Británii stoupl na 529, což je nárůst o 54 procent oproti roku 2008.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám