Hlavní obsah

Medvěděv nechce v příštích volbách kandidovat proti Putinovi

Novinky, rei

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Soči

Ruský prezident Dmitrij Medvěděv stále neví, zda bude ve volbách přespříští rok znovu usilovat o nejvyšší post ve státě. Záleží na tom, zda bude opět kandidovat premiér Vladimir Putin, kterému se nechce stavět do cesty, uvedla agentura ITAR-TASS.

Foto: Profimedia.cz

Ruský prezident Dmitrij Medvěděv s premiérem Vladimirem Putinem

Článek

Medvěděv v pondělí v Soči novinářům řekl, že o volbách v roce 2012 přemýšlí, ale neví, zda se bude ucházet o znovuzvolení. „Nevím, co bude, a nevím, kdo bude kandidovat. Může to být Medvěděv, Putin, nebo někdo jiný. V každém případě to musíme promyslet,“ uvedl.

„Měli bychom zajistit stabilní vývoj země a zůstat u současného scénáře. Na to myslel Putin i já a měl by na to myslet i ten, kdo přijde po mně,“ řekl Medvěděv. Boj podobně smýšlejících sil před volbami by podle něj zemi neprospěl. „Nechci, aby spojené síly začaly proti sobě bojovat,“ odpověděl na otázku, zda by se Putinovi ve volbách postavil.

Podle červnového průzkumu agentury Levada by Vladimir Putin získal ve volbách dvojnásobný počet hlasů než Dmitrij Medvěděv.

Reklama

Výběr článků

Načítám