Hlavní obsah

Čtyři Češi zemřeli při autonehodě v Dánsku

Kodaň
Aktualizováno

K tragické dopravní nehodě došlo v sobotu ráno u dánské Kodaně. Zahynulo při ní pět lidí. Čtyři z nich byli Češi pracují v Dánsku. Dodávka narazila do jedné ze zábran na silnici, uvedla tamní média.

Článek

Informovala o tom dánská agentura Ritzau. Podle svědků jejich vozidlo jelo příliš rychle. Policejní mluvčí Mads Firlings řekl, že příčina nehody se vyšetřuje, ale vypadá to, že auto jelo v bezpečnostním pruhu.

Tři z cestujících seděli v zadní části auta, kde nebyly žádné sedačky, ti z auta při nárazu vyletěli. Vozidlo je registrováno v Dánsku a jelo zřejmě buď do Švédska nebo do Kodaně.

Česká konzulka v Kodani Barbora Stejskalová ČTK řekla, že dánská policie se na velvyslanectví kvůli vyšetřování nehody již obrátila, zatím ale úřad nemá k dispozici žádné podrobnosti. Jeden z Čechů v zemi prý dlouhodobě žil.

Podle svědků vozidlo Volkswagen Sharan s pěti cestujícími jelo příliš rychle a narazilo do svodidel. Podle agentury Ritzau automobil řídil dvaatřicetiletý Čech dlouhodobě žijící v Dánsku. Jemu také vůz patřil. Mezi oběťmi je čtyřiadvacetiletá Česka a třiadvacetiletý Čech. Čtvrtým mrtvým je osmačtyřicetiletý Dán, který byl kontaktní osobou této skupiny.

Pátá oběť nebyl identifikována, policie se však domnívá, že jde také o Čecha, jak napsala ČTK.

Tamní deník Extra Bladet označil nehodu za jednu z nejhorších za posledních několik let, která se u dánské metropole stala.

Výběr silničních nehod Čechů v zahraničí s více než třemi oběťmi za posledních deset let:
8. září 2001 (Chorvatsko) - Tři čeští turisté a jeden Rakušan zahynuli u Záhřebu, když Rakušan neopatrně předjížděl.
7. listopadu 2003 (Slovensko) - Čtyři lidé zahynuli při havárii českého autobusu u Ružomberoku. Autobus narazil do návěsu nákladního auta, který se uvolnil a přejel do protisměru.
1. srpna 2005 (Španělsko) - Při srážce automobilu s kamionem na silnici mezi Salamankou a Ávilou zahynuli čtyři Češi.
17. září 2006 (Rakousko) - Čtyři lidé zahynuli při nehodě českého autobusu, který havaroval nedaleko dolnorakouského Schremsu v okrese Gmünd.
1. srpna 2008 (Chorvatsko) - Na chorvatské dálnici zahynuli tři Češi a čtvrtý skončil s vážnými zraněními v nemocnici.
4. srpna 2009 (Bulharsko) - Tři čeští turisté zahynuli při automobilové nehodě na černomořském pobřeží. Jeden zemřel na místě, dva po převozu do nemocnice.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám