Hlavní obsah

Policie možná smazala záznamy o Loveparade

Právo, DPA, vpl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Duisburg

Duisburgská pobočka policie z počítačů vymazala veškeré podklady k Loveparade, při níž v sobotu vpodvečer v tlačenici přišlo o život 21 lidí. Server SpiegelOnline dále informoval, že jde údajně o příkazy ke konkrétním nasazení policistů nebo o hlášení o situaci.

Článek

Server se odvolává na jednoho z policistů, který hovoří o „zahlazovací akci". Policie to popírá. Mnichovský krizový štáb nebude i přes tragédii na Loveparade vyžadovat zpřísnění bezpečnostních opatření pro pivní slavnost Oktoberfest. Dosud přijatá bezpečnostní opatření považují odborníci za dostatečná.

„Využíváme osvědčený bezpečnostní koncept, který se každoročně aktualizuje,“ řekl zástupce mnichovského krizového štábu Wilfried Blume-Bayerle. „Nemůžeme ale nikdy vyloučit, že se něco nestane," upozornil.

Bezpečnostní pokyny pro pivní slavnost, která se letos uskuteční od 18. září do 4. října, stanovují přesnou délku a šířku únikových cest z pivních stanů. Pravidla se vztahují i pro uzavření stanů, když hrozí naplnění jejich kapacity, která se pohybuje od čtyř do deseti tisíc lidí. Jako každá masová akce je ale i Oktoberfest určitým způsobem rizikový, tvrdí Blume-Bayerle.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Loveparade byla špatně zajištěnaVideo: Reuters

„Každý, kdo se účastní velkého shromáždění lidí, podstupuje větší riziko, než když jde do lesa sbírat houby, to je bez debat," řekl. O pořádání Loveparade se v roce 2007 ucházel i Mnichov. Neuspěl, takže zamířila do Porúří, kde se uskutečnila i v letech 2008 a 2010.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám