Hlavní obsah

Přiznání zdravotní asistentky: osm dětí jsem po porodu udusila

Novinky, rei
Paříž
Aktualizováno

Sedmačtyřicetiletá žena ze severofrancouzské vesnice Villers-au-Tertre policistům přiznala zabití svých osmi novorozených dětí. Novinářům to ve čtvrtek potvrdil zdroj blízký vyšetřování. Zdravotní asistentka Dominique Cottrezová tvrdí, že manžel neměl o jejích těhotenstvích ponětí. Děti po porodu zadusila.

Článek

Cottrezová osm dětí porodila mezi lety 1989 a 2007. Uvedla, že po prvním těžkém porodu kvůli její vysoké hmotnosti už nechtěla vidět žádné doktory a zároveň odmítala antikoncepci.

Policie do domu, který donedávna vlastnil otec Cottrezové, vtrhla na základě upozornění v úterý. Našla v něm dvě mrtvá těla novorozeňat, přičemž matka přiznala, že je asi před deseti lety zabila. Když byli povoláni psi, bylo v garáži druhého domu objeveno dalších šest mrtvolek ukrytých pod různými předměty. Manželský pár ve věku okolo 45 let přitom už má dvě dospělé dcery, které podle BBC mají rovněž potomky.

Foto: Profimedia.cz

Dominique Cottrezová

Villers-au-Tertre se nachází asi 200 kilometrů severně od Paříže a má okolo 650 obyvatel. Sousedy případ zaskočil, podle nich byli Cottrezovi dobrosrdeční lidé, vždy se usmívali a nikdo by je nikdy nepodezříval z žádných špatností. Podle starosty vesnice působil Pierre-Marie Cottrez, povoláním pokrývač, i v zastupitelstvu obce.

Těla v plastových pytlích byla objevena poté, co se manželé přestěhovali do jiného domu.

Cottrezová tvrdí, že manžel o jejích těhotenstvích neměl tušení. Původně měli vyšetřovatelé podezření, že těla ukryl on. Cottrezová zůstává ve vazbě a očekává se, že bude obviněna z vražd. Její manžel byl z vazby propuštěn, ale je pod dohledem.

Popírané těhotenství

Experti spojují případ s možný popřením těhotenství, které se ročně týká okolo 500 žen v celém světě. Takové ženy odmítají přijmout, že jsou těhotné, a své dítě někdy zabijí.

Francie v posledních letech zaznamenala pár takových případů. Letos v březnu tam byla na 15 let vězení odsouzena 38letá Céline Lesageová za zabití svých šesti novorozených dětí, které v tajnosti porodila mezi lety 2000 a 2007. Udušená novorozeňata byla nalezena ve sklepě domu ve Valognes u Cherbourgu.

Stejně tak soud loni projednával případ Véronique Courjaultové, která zabila tři své děti, když žila v Jižní Koreji a Francii. Courjaultová je na svobodě, výši svého trestu si odpykala ve vazbě.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám