Hlavní obsah

V Řecku použili slzný plyn proti stávkujícím řidičům

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Atény
Aktualizováno

Řecká policie ve čtvrtek použila slzný plyn k rozehnání demonstrujících řidičů cisteren a nákladních automobilů, jejichž stávka poškozuje turistický ruch v zemi. Vláda ve středu vydala nařízení, podle něhož se tito řidiči musejí vrátit do práce. Odboráři však odpověděli, že budou nařízení ignorovat. Informovala o tom agentura AP.

Foto: John Kolesidis, Reuters

Řecká policie zasahuje proti stávkujícím řidičům

Článek

Policie zasáhla v okamžiku, kdy asi 500 řidičů protestovalo před ministerstvem dopravy. Incident však rychle skončil.

Foto: John Kolesidis, Reuters

Stávkující řidič nadává policistů obklopujícím ministerstvo dopravy.

V Řecku je uzavřeno mnoho čerpacích stanic, protože řidiči stávkují již tři dny na protest proti plánům na změnu licenčních pravidel, která má posílit konkurenci v odvětví. Změna pravidel je součástí podmínek pro půjčku v objemu až 110 miliard eur (asi 2,7 biliónu Kč), kterou Řecku slíbily země eurozóny a Mezinárodní měnový fond.

Foto: John Kolesidis, Reuters

Stávkující řidiči na plotě obklopujícím ministerstvo dopravy

Příkaz civilní mobilizace, který vláda ve snaze o ukončení stávky použila, je součástí nouzových ustanovení, jež jsou normálně vyhrazena pro případ války či živelní pohromy. Stávkující řidiči mají nyní 24 hodin na návrat do práce, jinak jim hrozí uvěznění a ztráta licence.

Foto: /John Kolesidis, Reuters

Kolona stávkujících řeckých řidičů

Řidiči však prohlásili, že se proti tomuto nařízení postaví nepřímou formou a že budou pokračovat ve svých protestech různými formami neposlušnosti.

Stávka těžce zasáhla zásobování pohonnými hmotami. Tisíce turistů podle médií ruší své cesty kvůli obavám, že v Řecku nebudou moci natankovat.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám