Hlavní obsah

Hackeři umístili na web koncentračního tábora Buchenwald nacistická hesla

Právo, ČTK, vpl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Berlín

Neonacističtí hackeři ve středu částečně zničili internetovou stránku někdejšího tábora smrti Buchenwald. Pachatelé nahradili úvodní stranu ultrapravicovými hesly a symboly, potvrdil šéf nadace spravující památník v Buchenwaldu Volkhard Knigge, šéf nadace spravující památník v Buchenwaldu.

Foto: Ina Fassbenderová, Reuters

Památník koncentračního tábora Buchenwald u Výmaru

Článek

Pachatelé nahradili úvodní stranu ultrapravicovými hesly a symboly, potvrdil Volkhard Knigge. Na stránkách se objevil slogan "Brown is beautiful" (Hnědá je krásná) odkazující na barvu košil jednotek SA Adolfa Hitlera.

Hackeři navíc propojili napadený web se stránkami, na nichž se objevuje popírání holocaustu. „Potrvá několik dní, než se podaří obnovit původní nabídku portálu,“ řekl Knigge.

"Zničením služeb a dokumentace, které poskytujeme, například Knihy mrtvých buchenwaldského koncentračního tábora, se pachatelé pokusili vymazat vzpomínku na oběti zločinů nacismu," řekl Reuters Knigge.

Hackeři vymazali také stránky někdejšího pobočného tábora Dora-Mittelbau.

V koncentračním táboře Buchenwald poblíž Výmaru zemřelo nejméně 56 tisíc lidí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám