Hlavní obsah

Pád letadla u Smolenska přežil jeden cestující, zemřel později

Právo, PM

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Varšava

Přinejmenším jeden cestující přežil bezprostřední pád polského prezidentského speciálu TU–154 v dubnu u ruského Smolenska. Byl to důstojník Úřadu na ochranu ústavních činitelů, který ihned po pádu tupolevu telefonoval, respektive se o to pokoušel, ze svého mobilu. Až poté zemřel na následky zranění. Informoval o tom ve středu na svém webu deník Gazeta Polska.

Foto: Profimedia.cz

Trosky tupolevu Tu-154, ve kterém zahynul polský prezident.

Článek

List dále napsal, že mu tyto informace poskytl člověk, který byl na místě katastrofy a potom hovořil s příbuznými obětí. „Telefonickými spojeními pasažérů z Tu – 154 s lidmi mimo prezidentský speciál se zabývá Agentura vnitřní bezpečnosti, jež prošetřuje i tuto informaci,“ zdůraznila Gazeta Polska.

Dohady o tom, že někdo přežil, se objevují od chvíle, kdy došlo k tragédii, při níž zahynul prezident Lech Kaczyński s manželkou Marií a 94členným doprovodem. Jedním z důvodů spekulací je odlišně uváděná doba katastrofy. Nejprve to bylo 08:56 hodin, potom 08:41, přičemž hodinky velitele vzdušných sil generála Andrzeje Blasika se zastavily v 08:38, připomněl deník.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám