Hlavní obsah

Greenpeace na protest proti úniku ropy blokuje benzínky BP v Londýně

Novinky, rei

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn
Aktualizováno

Aktivisté organizace Greenpeace v úterý zablokovali všech padesát čerpacích stanic koncernu British Petroleum (BP) v Londýně. Jejich prohlášení tlumočila stanice SkyNews.

Foto: Profimedia.cz

Uzavřená benzínka BP v Londýně

Článek

Greenpeace uvedla, že ke každé benzínce ve městě vyslala malé operační týmy, které při vjezdech do stanic umístily transparenty s nápisy: „Zavřeno. Pohybujeme se mimo ropu.“ Navíc údajně aktivisté uzavřeli tok paliva u každého stojanu. Na jedné stanici ve čtvrti Camden bylo dokonce vyměněno logo BP. Tradiční slunečnice ve znaku firmy se topila v ropné skvrně.

Výkonný ředitel Greenpeace John Sauven SkyNews řekl, že aktivisté hodlají držet benzínky celý den. "Není to akce proti motoristům, ale proti společnosti, od níž očekáváme změnu strategie," prohlásil.

Foto: Profimedia.cz

Uzavřená benzínka BP v Londýně

Policie uvedla, že o akcích ví, zatím ale nikoho nezatkla. Podle BP bylo ale z provozu vyřazeno "pouze" 12 pump. To potvrzují i některé záběry SkyNews, na nichž auta na jedné stanici běžně čerpala palivo a transparentu Greenpeace si nikdo nevšímal.

BP má rekordní ztrátu

Oznámení Greenpeace se časově sešlo se zveřejněním výsledků BP za druhé čtvrtletí. Firma za uvedené období vykázala rekordní ztrátu 23,3 miliardy dolarů (asi 452 miliard korun). [celá zpráva]

BP se dostala do potíží a nemilosti kvůli masivnímu úniku ropy z poškozeného vrtu v Mexickém zálivu. V pondělí společnost uvedla, že kvůli havárii svůj post k 1. říjnu opustí výkonný ředitel Tony Hayward. [celá zpráva]

BP vyzvala jeho designovaného nástupce Roberta Dudleye, aby společnost nasměroval pryč od „posedlosti velkými riziky“.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám