Hlavní obsah

Šéf BP Hayward prý přijde o místo, firma to popírá

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Šéf petrochemického gigantu BP Tony Hayward, na něhož se vytrvale během likvidace ropné skvrny v Mexickém zálivu valila kritika, odchází. Tvrdí to zdroj agentury AP. Sám Hayward informace, že v nejbližších 24 hodinách hodinách odejde, v neděli popřel. O jeho odchodu se spekuluje už několik dní.

Foto: Jim Young, Reuters

Tony Hayward ( v popředí) a Bob Dudley, který ho podle některých spekulací má nahradit.

Článek

Zdroj z americké vlády ale agentuře AP řekl, že firma může odchod svého kritizovaného šéfa oznámit už v pondělí. Podle spekulací BBC by Haywarda měl nahradit Bob Dudley z americké pobočky BP.

Hayward během minulých měsíců naprudil především Američany, nejprve svými slovy, poté i chováním.

V době, kdy američtí záchranáři bojovali s obrovským únikem ropy z potopené plošiny v Mexickém zálivu, kterou provozovala BP, řekl, že doufá, že tohle všechno brzy skončí, protože chce zpět svůj starý život.  "Nikdo si nepřeje víc než já, aby už to všechno skončilo. Chci se vrátit ke svému životu," řekl tehdy.

Posléze pobouřil záchranáře, kteří se snažili ropu jímat a vrt ucpat, když místo přítomnosti v oblasti záchranných prací odjel na dovolenou na závod jachet.

Na konci června se vzdal vedení záchranářských prací v zálivu a nahradil ho právě Dudley.  [celá zpráva]

Hayward ve firmě pracuje 28 let.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám