Hlavní obsah

Britský poslanec byl tak opilý, že nemohl ani hlasovat

Právo, mcm

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

Británie se seznamuje se svým „poslancem Kottem“: konzervativec Mark Reckless (39) se při večerním jednání o rozsáhlých škrtech ve státním rozpočtu opil natolik, že nakonec podle svých slov raději ani nehlasoval. Uvedla to britská média.

Foto: Profimedia.cz

Jednací sál dolní komory britského parlamentu

Článek

„Pamatuji se, že mi někdo říkal, abych hlasoval, ale nepovažoval jsem to za vhodné vzhledem k tomu, v jakém stavu jsem byl,“ řekl.

Poslanec, poprvé zvolený do parlamentu letos v květnu, minulou středu popíjel během celého zasedání, které se protáhlo až do tří v noci. Jednu chvíli se mlátil barovými dveřmi do nohy, protože si nevšiml, že právě kvůli noze je nemůže otevřít. Nakonec se už na nohou ani neudržel a jeho vzpomínky na celý důležitý večer jsou mimořádně matné.

Teď se omlouvá široko daleko: „Je mi strašně hanba. Normálně mi stačí jedna, dvě a vím, kdy skončit. Nevím, co se to stalo. Nepamatuji se, kdy se to přehouplo“.

Konzervativní poslanec David Morris mezitím obvinil své kolegy, že jednání schválně protahovali, aby si mohli připsat na konto 130 liber. Pokud se totiž jednání protáhne déle než do jedné v noci, mají na tento „příplatek na hotel“ nárok i poslanci, kteří mají v Londýně byt.

Reklama

Výběr článků

Načítám