Hlavní obsah

Italští vyšetřovatelé zabavili mýty opředené mafiánské jezero

Právo, DPA, vpl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Neapolští vyšetřovatelé v rámci tažení proti mafii zkonfiskovali sopečné Avernské jezero, považované za baštu camorry.

Článek

„Jezero bylo v soukromých rukou. Podle našich informací klan Casalesiových využíval majitele jen jako nastrčenou figurku,“ uvedl policista, který si přál zůstat v anonymitě.

Kromě toho „lovci mafiánů“ ze speciálních sekcí policie i úřadu veřejného žalobce zabavili budovy klubu, restauraci i rekreační komplexy na březích. Jezero i s břehy vlastnila více než dvacet let firma, kterou koupil podnikatel v turistickém ruchu Gennaro Cardillo.

Cardillo nyní sedí ve vyšetřovací vazbě. Kriminalisté ho považují za „bílého koně“ šéfa klanu Casalesiho, zatčeného předloni kvůli podezření z vraždy.

Italská antimafiánské policie a prokuratura nejen zatýká členy gangů, ale snaží se organizovaný zločin i ekonomicky oslabovat zabavováním nemovitostí, hotelů a luxusních aut.

Avernské jezero v jícnu vyhaslé sopky s mnohými hlubokými jeskyněmi považovali už básníci Homér i Vergilius za vchod do podzemního světa - do říše mrtvých.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám