Hlavní obsah

Po týdenním policejním honu se hledaný vrah zastřelil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

Britská policie po týdenním rozsáhlém a intenzivním pátrání v severní Anglii v sobotu našla a obklíčila podezřelého vraha a propuštěného trestance Raoula Moata. Ten se však po šestihodinovém vyjednávání sám zastřelil. Oznámila to britská média, která o policejním honu na 37letého Moata v uplynulých dnech informovala na čelných místech.

Článek

Moat podle policie před týdnem po návratu z vězení postřelil svou bývalou přítelkyni Samanthu Stobbartovou. Vystřelil na ni z ulice do jejího bytu skrz okno. Před domem pak ranou do týla zastřelil jejího nového, 29letého partnera Chrise Browna a na útěku postřelil policistu. Žena a policista David Rathband jsou v nemocnici, uvedla agentura AP.

Foto: Northumbria Police/handout , Reuters

Raoul Moat

Čin vyvolal v britské veřejnosti značný rozruch a zprávy o pátrání po vrahovi přinášela v uplynulých dnech všechna média v zemi. Moat se toho snažil využít a "vyhlásil válku" ochráncům zákona. V dopise zaslaném médiím policistům vyhrožoval a prohlašoval, že se nenechá chytit živý. "Nepřestanu, dokud nezemřu," napsal.

Policie nakonec v pátek Moata vypátrala ve vesnici Rothbury, asi 50 kilometrů od města Newcastle na severu Anglie. Obklíčila ho na břehu místní řeky a vyzvala jej, aby se vzdal. Muž s policisty vyjednával s pistolí přiloženou k vlastní hlavě a hrozil splněním vlastního slibu, že jim nepadne živý do rukou. Nakonec vystřelil. Záchranáři ho s těžkými zraněními převezli do nemocnice v Newcastlu, kde zemřel.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám