Hlavní obsah

Zloděj v Německu netušil, že ukradl auto ministrovi

Právo, Pavol Minárik
Berlín

Německý ministr vnitra Thomas de Maiziere před nedávnem projevu vyhlásil nekompromisní boj proti zlodějům aut, ale ve středu se sám stal obětí jednoho z nich. Třiatřicetiletý Polák mu v Drážďanech ukradl jeho soukromé audi. Netušil, komu patří a dlouho se z něj netěšil.

Článek

Zloděj chtěl s ministrovým vozem přejet přes hranici do Polska ještě v týž den navečer, kdy na fotbalovém mistrovství světa bojovalo Německo se Španělskem o postup do finále. Doufal, že se mu podaří nepozorovaně projet přes přechod u Zhořelce. Vzdor jeho očekávání ale byli policisté bdělí.

„Thomas de Maiziere ještě v květnu upozorňoval na narůstající počet krádeží osobních aut. Uvedl, že v Sasku a především v blízkosti hranice s Polskem a ČR v roce 2009 byly ukradeny téměř čtyři tisíce osobních aut, o 32 procent více než v předchozím roce,“ připomněla polská televize TVN24.

V Německu rozšířený vtip „Navštivte Polsko, vaše auto už tam je“ však německý ministr i přes špatnou osobní zkušenost zatím nemusí brát osobně, doplnila.

Reklama

Výběr článků

Načítám