Hlavní obsah

V Maďarsku zahynuli při havárii letadla tři lidé, v Rumunsku 11 osob

• Aktualizováno
Právo, Novinky, ČTK, Ivan Vilček (Bratislava)

Při pondělní havárii letadla Cessna 172 v Budapešti zahynuli tři lidé. Jak informovala agentura MTI, letadlo dopadlo na neobývanou část třetího obvodu maďarského hlavního města. Mluvčí hasičů Péter Molnár potvrdil, že letadlo po dopadu začalo hořet. Týž den se na východě Rumunska zřítilo vojenské letadlo An-2 a zahynulo v něm jedenáct lidí. Oznámilo to rumunské ministerstvo obrany.

Foto: Profimedia.cz

Antonov An-2. Ilustrační foto

Článek

Podle informací maďarské televize HírTV si cessnu pronajali tři mladí muži, kteří chtěli ze vzduchu filmovat své přátele jezdící v údolí na kole. „Letadlo pilotoval 26letý muž. Všichni tři muži na palubě zemřeli na místě,“ uvedla televize.

Svědci potvrdili, že stroj letěl velmi nízko. „Podle svědků se letadlo zřítilo z necelých patnácti metrů. Po dopadu začalo okamžitě hořet,“ dodala televize.

V Rumunsku se zřítil vojenský letoun

Vojenský Antonov An-2 se zřítil krátce po startu z letiště v Tuzle a ihned po dopadu na zem se vzňal. Tři ze zraněných, z nichž jeden byl v kómatu, byli urychleně převezeni na nejbližší jednotku intenzivní péče. Podle očitých svědků se jim podařilo opustit letadlo ještě před jeho kontaktem se zemí.

Na palubě bylo devět parašutistů a čtyři členové posádky. Ohořelá těla 11 mrtvých byla nalezena uvnitř vraku. Příčina neštěstí se vyšetřuje.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám