Hlavní obsah

V Bavorsku zadrželi českého řidiče autobusu bez řidičáku a pod vlivem drog

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Berlín

Bavorští policisté kontrolující řidiče v blízkosti hranic natrefili na českého řidiče autobusu bez řidičského oprávnění a navíc pod vlivem drog. O případu z pozdního večera předchozího dne ve středu informovala bavorská policie. Už minulý týden bavorská policie zadržela dvojici českých vykrádačů automobilů.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Článek

Sedmadvacetiletý muž řídil autobus po dálnici A7, která spojuje sever a jih Německa. Poblíž Dietmannsriedu nedaleko rakouských hranic byl autobus podroben namátkové kontrole. Řidič měl řízení zakázáno a navíc se přiznal, že hodinu před kontrolou kouřil marihuanu. Čech se tak musí zodpovídat z řízení bez řidičského oprávnění, řízení pod vlivem drog a porušení zákona o omamných látkách.

V posledních dnech nejde o jediný podobný "úlovek" bavorských policistů. Minulý čtvrtek zadrželi v blízkosti Waidhausu nedaleko německo-českých hranic Ford Focus s českou poznávací značkou a dvěma Čechy, kteří se údajně dopustili řady trestných činů včetně vykrádání aut.

Řidič vykradačů aut byl také zfetovaný

Dvojice měla po dálnici A6 namířeno do České republiky. Řidič byl jednoznačně pod vlivem drog a při prohledání se u něj našel balíček s 0,5 gramu amfetaminu. Navíc u sebe neměl řidičský průkaz, který mu sebraly české úřady.

Při prohledání vozu policisté narazili na náčiní používané pro násilné otvírání uzamčených automobilů i na několik kradených věcí: sedm navigačních přístrojů, zařízení pro varování před radarem a dvě autorádia.

Muži ve věku 33 a 35 let svůj lup uskutečnili v blízkosti norimberského letiště. Pro bavorskou policii prý nejde o neznámou dvojici. Už loni v květnu byli vyšetřováni kvůli sérii vloupání do automobilů v okolí Ingolstadtu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám