Hlavní obsah

Při havárii vlaku bylo zničeno sto aut

Víkend

Přes 100 zcela nových automobilů bylo ve středu zničeno při železniční nehodě v západním Rakousku, když nákladní vlak vykolejil v zatáčce. Rakouská Západní dráha zajišťující značnou část spojení alpské republiky s jižním Německem zůstane několik dní uzavřena. Oznámil to mluvčí rakouských spolkových drah (ÖBB) Rene Zumtobel.

Foto: Dominic Ebenbichler , Reuters

Auta se z vlaku vysypala.

Článek

Nákladní vlak dlouhý 550 metrů vezl na 16 vagónech nové vozy Dacia do Francie. Převrátil se v zatáčce kterou projížděl rychlostí asi 120 kilometrů v hodině, ačkoli v úseku bylo předepsáno 60 kilometrů.

I když vyšetřování příčin nehody ještě nebylo uzavřeno, podle mluvčího drah zřejmě o lidské selhání nejde. ÖBB vychází z předpokladu, že došlo k poruše brzd. Strojvůdce, který utrpěl lehčí zranění, vypověděl, že na jeho snahy vlak zpomalit souprava "stěží reagovala".

Jediným zraněným je strojvůdce, lokomotiva vlaku přitom skončila jen tři metry od vchodu do jednoho z obytných domů a osobní auta jsou rozházená po prostorách kempinku.

Dráhy škodu na svém majetku odhadují na několik miliónů eur, celková škoda ještě odhadnuta nebyla. Trať, po které jizdí sto vlaků denně, bude uzavřena minimálně do pondělí.

"Nejdříve odstraníme osobní auta, pak se pokusíme vagóny opět nasadit na koleje. Pokud to nepůjde, budeme je muset rozřezat," uvedl Zumtobel.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám