Hlavní obsah

Brutální zločinecký gang vedl chovatel holubů

Právo, Pavol Minárik

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Varšava

Polské policii se podařilo rozbít brutální zločinecký gang, který páchal vraždy na objednávku a unášel lidi, obchodoval s narkotiky a zbraněmi a přepadával kamióny s cigaretami, alkoholem a elektronikou. Policie zadržela 23 podezřelých včetně šéfa gangu, jímž byl nenápadný chovatel holubů Leszek K., informovala ve středu televize TVN24.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Gang se policii podařilo rozbít po dvou letech sledování. Na jeho šéfa však měla spadeno policie už devět let. Dopadnout ho však bylo velmi těžké, Leszek K. se vydával za nenápadného a oblíbeného chovatele holubů.

Žádný z členů gangu nesměl ukazovat svoje bohatství, nebo se chovat nápadně či arogantně. Vydávali se za rolníky, živnostníky nebo nezaměstnané. Jezdili ve straších nenápadných autech, žili v obyčejných domech a měli rodiny. Pokud zásady porušili, zmizeli z povrchu zemského.

Prokuratura v Kielcach už obvinila 17 z 23 zadržených ze závažných trestných činů a hrozí jim vysoké tresty, řekl mluvčí prokuratury Slawomir Mielniczuk.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám