Hlavní obsah

Povodeň v Rakousku smetla dvacet aut, v jednom zemřela řidička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vídeň

Rakousko zasáhly v pondělí prudké bouře, které místy vyvolaly náhlé povodně. Vyžádaly si jednu oběť. Byla jí 60letá řidička, která chtěla přečkat průtrž ve svém vozidle na parkovišti u dálnice A2. Její auto s dvacítkou dalších smetla prudká povodňová vlna.

Článek

Prudká povodňová vlna zasáhla parkoviště u výjezdu na Schäffernsteg v okrese Hartberg, kde smetla zaparkovaná auta. V jednom naneštěstí zůstala řidička, která doufala, že ji vozidlo ochrání před prudkým deštěm.

Přívalové deště způsobily ve Štýrsku, Burgenlandu, Dolních a Horních Rakousích značné škody. Potoky se v několika minutách měnily v prudké řeky strhávající vše, co jim stálo v cestě. Valící se voda zaplavovala silnice, domy, sklepy i průmyslové objekty, a způsobovala sesuvy půdy. Uzavřeno muselo být několik silnic.

V jižním Burgenlandu museli vojáci zachraňovat obyvatele budov, kteří se snažili zadržet rozvodněnou říčku Pinka bariérou z pytlů s pískem. V Zöbernu poblíž Vídeňského Nového Města stoupla hladina místního potoka během 45 minut o dva a půl metru a zaplavila celou obec. Hasiči a záchranáři pomáhají postiženým občanům na řadě míst. Hasiči se snažili především zprůjezdnit silnice a odčerpat vodu ze zaplavených sklepů.

Meteorologové varují, že řádění vodního živlu ještě nemusí být konec. Nad východním Rakouskem se znovu kupí vydatné černé mraky, napsala APA.

Reklama

Výběr článků

Načítám