Hlavní obsah

Poláci zatkli údajného agenta Mossadu

Právo, DPA, vpl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Údajného agenta izraelské tajné služby Mossad, podezřelého z účasti na přípravě atentátu na jednoho z vůdců radikálního palestinského hnutí Hamás Mahmúda Mabhúha letos v lednu v Dubaji, zadržela polská policie po příletu na letišti ve Varšavě. Stalo se tak počátkem června na základě eurozatykače vydaného německými úřady.

Článek

Ulrich Horst, mluvčí Spolkové prokuratury v Karlsruhe, potvrdil zadržení Uriho Brodského, o jehož vydání k trestnímu stíhání v SRN už němečtí žalobci požádali. „Čekáme na rozhodnutí polské strany“, dodal.

Brodského, údajného experta Mossadu na logistiku, nevyšetřují oficiálně kvůli podílu na atentátu, ale kvůli podezření, že loni na jaře pomohl jinému agentovi Mossadu při podání žádosti o německý pas. Jeden z možných atentátníků pak s cestovním dokladem na jméno Michael Bodenheimer vstoupil krátce před atentátem na území Dubaje a nedlouho po něm ho opustil.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám