Hlavní obsah

Fico vyplatil modelce 17 tisíc eur z veřejných fondů

Právo, Ivan Vilček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava
Aktualizováno

Fitnessmodelka Eva Martinková dostala z rezervy premiéra Roberta Fica 17tisíc eur (asi 440tisíc Kč), které mohla využít jakýmkoli způsobem v přípravě na své vystoupení. Informuje o tom deník Sme s tím, že Fico už vyčerpal celou rezervu ve výši 1,6 miliónu eur (přes 40 milionů Kč) a navíc ještě milión eur, který byl přesunut z jiné kapitoly rozpočtu.

Článek

Finanční rezerva premiéra má přitom sloužit na nepředvídatelné situace v průběhu celého roku. Fico ji utratil už teď v polovině roku, týden před parlamentními volbami.

Modelka mohla peníze použít například na úpravu nehtů, nebo jít ke kadeřnici před vystoupením. „Ty nehty si nedala dělat na diskotéku, ale na mistrovství světa v Las Vegas, kde zvítězila,“ obhajuje dceru otec Martinkové.

Fico: Jsou to výmysly

Předseda slovenské vlády označil tvrzení deníku Sme za výmysly a dodal, že má k dispozici ještě přes polovinu rezervního fondu. „Do rezervy nyní přiteče 25 milionů eur, abychom mohli odškodnit oběti záplav,“ uvedl Fico.

V roce 2009 a 2010 Fico z premiérské rezervy podpořil kromě zmíněné fitnessmodelky například svou rodnou obec Veľké Dvorany (90tisíc eur), archeologický výzkum Slovenské akademie věd (300tisíc eur), slovenský galavečer v Bruselu (133 tisíc eur), natočení hraného dokumentu Cyril a Metod (100 tisíc eur), dal postavit několik multifunkčních hřišť po celém Slovensku (1,36 miliónu eur), přispěl nemocnici v Banské Bystrici (200 tisíc eur) a na zabezpečení přípravy slovenských fotbalistů před MS ve fotbale (175 tisíc eur).

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám