Hlavní obsah

Výbuch plynu zbořil v Rakousku dům, pět pohřešovaných

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vídeň
Aktualizováno

Pět osob se pohřešuje po výbuchu a následném požáru vícegeneračního domku v dolnorakouském hlavním městě Sankt Pöltenu. Dům byl celý zničen po výbuchu plynu. Ze širokého okolí byli evakuováni obyvatelé. Tři sousedé skončili v nemocnici, protože se plynem přiotrávili. Dlouho nebyla známa žádná oběť, počet nezvěstných klesl na pět, když se ukázalo, že dva lidé byli mimo domov.

Foto: Paul Plutsch, Reuters

Rakouští hasiči zasahují na hořících troskách domu.

Článek

Požár zapříčinil výbuch plynu, jenž nadále unikal z potrubí, které zřejmě prasklo. Exploze nastala v 7:55. Po ní se budova skoro celá zřítila. Exploze byla tak silná, že byla v okolí vyražena okna a rozmetány po něm trosky.

Foto: Paul Plutsch, Reuters

Hasiči hasí hořící dům, ze kterého stoupá hustý dým

Na místě bylo nasazeno několik desítek hasičů a vrtulník. Mluvčí hasičů Franz Resperger řekl, že jde o vysoce nebezpečný zásah. Nařízeno bylo mimo jiné zastavení dodávek plynu do jižní části Sankt Pöltenu, jenž leží západně od rakouské metropole Vídně.

Foto: Paul Plutsch, Reuters

Rakouští hasiči likvidují požár trosek domu.

Únik plynu se podařilo zastavit až v deset dopoledne. "Jsme v šoku," řekl starosta města Matthias Stadler na improvizované dopolední tiskové konferenci. Vyjádřil naději, že bude možné zachránit případné přeživší.

Foto: Paul Plutsch, Reuters

Rakouští hasiči likvidují požár trosek domu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám