Hlavní obsah

Kdyby si Fischer založil stranu, volby by vyhrál, řekl Fico

Právo, ivi (Bratislava)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava

Slovenský premiér Robert Fico konstatoval, že pokud by politickou stranu v České republice založil premiér Jan Fischer, pravděpodobně by ve volbách zvítězil. „Standardní politické strany ČSSD a ODS ve volbách propadly. Na jejich úkor získaly 30 procent zcela nové politické subjekty, které snad veřejnost vnímala jako něco, co bylo spojené s vládnutím pana Fischera,“ uvedl Fico v televizi.

Foto: Jaroslav Podhorský , ČTK

Slovenský premiér Robert Fico

Článek

Předseda slovenské vlády si váží, že bez ohledu na to, jaká je vláda na Slovensku a v České republice, jsou vztahy mezi oběma zeměmi lepší, než byly za federace.

„Máme fantastické vztahy. Měl jsem vynikající osobní vztahy s panem Paroubkem, panem Topolánkem i s panem Fischerem. Věřím, že ať přijde kdokoli po našich volbách 12. června a ať bude kdokoli předsedou vlády České republiky, tato vysoká kvalita vztahů bude pokračovat i nadále. Češi a Slováci si to určitě zaslouží,“ dodal Fico.

Premiér poděkoval České republice za projev solidarity ve vztahu ke Slovenské republice v souvislosti s napjatými vztahy s Maďarskem. „Osobně si vážím především postoje pana prezidenta Klause,“ konstatoval Fico.

Slovenská opozice výsledky voleb přivítala

Pravicová opozice na Slovensku výsledky voleb v České republice přivítala. „Zvítězila odpovědnost nad populismem, nabízení řešení nad útoky. Výsledky jsou důkazem toho, že negativní kampaň a osočování politických soupeřů nikam nevedou,“ uvedla volební šéfka Slovenské demokratické a křesťanské unie Iveta Radičová.

„V čase krize lidé důvěřují odpovědným a zkušeným politikům. Výsledky voleb v Česku jsou povzbuzením pro Slovensko. Být prvním a být vítězem voleb nemusí být to samé,“ poznamenal předseda Křesťanskodemokratického hnutí Ján Figeľ.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám