Hlavní obsah

Z vražd prostitutek je podezřelý doktorand kriminalistiky

Bradford
Aktualizováno

Čtyřicetiletý psycholog Stephen Griffits je podezřelý, že během posledního roku zabil tři prostitutky v britském Bradfordu. Zadržen byl v pondělí. Týž den byly nalezeny zbytky lidského těla a zřejmě i hlava jedné z obětí v řece Aire. Policie nyní zkoumá, zda není spojen i s vraždami dalších tří prostitutek, uvedl list Daily Telegraph.

Foto: Reuters

Poslední nezvěstnou je Suzanne Blamiresová

Článek

Jako první zmizla loni 43letá Susan Rushworthová. Naposledy byla viděna 22. června. Den předtím byla s rodinou. Tato matka tří dětí byla dříve závislá na heroinu a zřejmě trpěla i epilepsií, nikdy předtím ale nezmizela.

Jednatřicetiletá Shelley Armitage byla naposledy spatřena na záznamech bezpečnostních kamer v pondělí 26. dubna poblíž čtvrti červených luceren. O pět let starší Suzanne Blamiresová je nezvěstná od minulého pátku.

V pondělí byly objeveny zbytky rozřezaného těla v řece Aire u Shipley. Policie se je nyní pokouší identifikovat. Podle nepotvrzených údajů se podařilo nalézt i hlavu. Policie už uvedla, že všechny části těla patří jedné oběti, a to je Blamiresová, uvedla BBC.

Stejný den čtyřicet policistů přišlo do Griffithsova bytu, kde jej zadrželi pro podezření z vraždy Blamiresové. Policie jej podezřívá, že zabil i zbylé dvě ženy. Kriminalisté celý den prohledávali jeho byt a zajišťovali stopy.

Foto: Reuters

Pohřešovaná prostitutka Shelley Armitage

Nyní zjišťují, zda Griffits nemá něco společného se smrtí dalších tří prostitutek. Jednou je devatenáctiletá Rebecca Hallová, která byla zabita v dubnu 2001 v Bradfordu. Dalšími dvěma jsou 23letá Gemma Simpsonová, které je nezvěstná od roku 2000 a Yvonne Fittová, která zmizela v lednu 1992.

Griffiths byla samotář a podivín

Griffits žil v Bradfordu sám. Od roku 2001 obýval byt v bývalém mlýně. Doma choval ještěrky a také myši a krysy, jimiž je krmil. Podle sousedů říkal, že dělá „doktorát z Jacka Rozparovače“. Soustředil se na vraždy a zejména na sériové vrahy. Nosil brýle s kulatými obroučkami a dlouhý černý kabát jako vyznavači gotického rocku.

Na internetové sociální síti uvedl, že je "misantrop, který přinesl nenávist do nebe".

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám