Hlavní obsah

Tony Blair má novou práci, vydělává stamilióny

Novinky, rei

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

Bývalý britský premiér Tony Blair přijal další pracovní nabídku. Podle deníku The Daily Telegraph se jeho poradní firma stala partnerem kalifornského miliardáře Vinoda Khosly. Jeho kapitálové společnosti Khosla Ventures bude radit v otázkách klimatických změn a zelených technologií.

Foto: Fahad Shadeed, Reuters

Bývalý britský premiér Tony Blair

Článek

Khosla ke svému jmění přišel jako spoluzakladatel počítačové společnosti Sun Microsystems. Blairovo jméno mu má pomoci přesvědčovat investory. Khosla Ventures už od nich získala přes miliardu dolarů na projekty se zelenými technologiemi od sluneční energie po biopaliva.

Expremiér Blair, jenž se minulý měsíc v Británii nakrátko zapojil do předvolební kampaně (volební prohře svých labouristů po 13 letech stejně nezabránil), už poskytuje poradní služby finančním domům JP Morgan Chase a Zurich International za celkem 2,5 miliónu liber (zhruba 75 miliónů korun). Britský list neuvedl, kolik peněz mu přináší nová dohoda.

Kromě toho Blair vystupuje pravidelně jako řečník, přičemž za projevy dostává desítky tisíc liber ročně. Rovněž už vyinkasoval zálohu 4,5 miliónu liber (asi 135 miliónů korun) za svou chystanou knihu vzpomínek. Odhaduje se, že po svém odchodu z vlády v květnu 2007 vydělal nejméně 15 miliónů liber (450 miliónů korun).

Reklama

Výběr článků

Načítám