Hlavní obsah

Vichřice zabila v Německu šestiletou dívku

Drážďany

Šestiletou dívku zabil v pondělí u saského Grossenhainu severně od Drážďan strom, který vyvrátila vichřice a dopadl přímo na auto, v němž seděla. Vážným zraněním dívka po převozu do nemocnice podlehla.

Vichřice se přehnala Německem: padlý strom zabil dítěVideo: ČTK

 
Článek

Vichřice s tornády v pondělí večer zasáhla německé Sasko a Braniborsko. Tornádo, které se v Grossenhainu vytvořilo, strhlo z řady domů střechy i s krovy. V další obci Walda-Kleinthiemig přišlo o střechu až 80 procent všech domů. Vyvrácené stromy zatarasily příjezdové cesty do obce.

Také braniborským Mühlbergem se 4500 obyvatel prošlo tornádo a podle policie strhlo střechy z asi 20 domů. Další škody způsobily na domech a zaparkovaných autech vyvrácené stromy, které pak bránily hasičům a záchranářům v rychlých přesunech. V jedné čtvrti města vypadla elektřina, mühlbergský most přes Labe musel být dočasně uzavřen.

Řádění živlu zastavilo v regionu částečně i provoz na železnici, obnovit se ho podařilo až v úterý dopoledne. Vyvrácené stromy, ulomené větve a bláto omezovaly dopravu na saských úsecích dálnic A13 a A4.

Reklama

Výběr článků

Načítám