Hlavní obsah

Žena lživě obvinila dva muže ze znásilnění, jednoho osvobodili, druhý se zabil

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sheffield

Jen 45 minut trvalo porotě, než v britském Sheffieldu očistila muže, který byl obviněný ze znásilnění. Zjistili, že údajně zneužitá žena už dříve obvinila ze znásilnění jiného muže a ten se kvůli tomu zabil, uvedl v pondělí Daily Mail.

Článek

Někteří z porotců se rozplakali, když zjistili, že obviněný student medicíny Olumide Fadayomi se chtěl taky zabít. Soudce Patrick Robertshaw byl velmi rozlícený na žalobce, protože podle něj tento případ nikdy neměl jít k soudu.

„Nebyly žádné důkazy a nebylo nikdy prokázáno znásilnění. Prokuratura ale při svém rozhodování byla vedena pouze tím, že žalobce si přál, aby případ pokračoval. Žaloba se ale především rozhodla, aby případ pokračoval,“ hřímal soudce a napadal žalobce z nedostatku zodpovědnosti a zbabělosti.

„Je docela udivující, že tato rozhodnutí dělají lidé, kteří nemají zkušenost, co se děje u soudu, protože nikdy nebyli u soudu," dodal ještě v rozčilení.

Žena se chlubila, že se s obviněným vyspí

Žena obvinila Fadayomiho pocházejícího z Nigérie, že ji napadl v domě, který obýval s dalšími studenty poté, co si dali rande loni v říjnu v centru nočního života. Jeden z jejích přátel, který byl také tu noc v nočním klubu a pár tam viděl, uvedl, že ženu viděl, jak tančila a líbala se Fadayomim a chlubila se: "Dnes v noci budu mít toto tělo.“

Fadayomi se od začátku hájil, že žena se sexem souhlasila. „Přišla do mé ložnice, objímala mne a líbala. Došlo na sex a nikdy neřekla, abych přestal. Ani nedávala najevo odpor. Nemusel jsem na ni tlačit. Poté jsme se objímali a dívali se jeden druhému do očí.

Poté, co byl Fadayomi osvobozen, přiznal se, že přemýšlel o sebevraždě. „Můj život byl v posledních sedmi měsících peklem. Uvažoval jsem, že si vezmu život. Nebyl jsem schopen spát.“

O osmnáct měsíců dříve se zabil jiný muž, kterého stejná žena obvinila ze znásilnění.

Reklama

Výběr článků

Načítám