Hlavní obsah

Zadlužená příbuzná královny Alžběty II. prý kšeftovala s kontakty na prince

Právo, DPA, vpl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

Sarah Fergusonová (50), zadlužená bývalá snacha britské královny Alžběty II., měla prodávat kontakty na svého exmanžela prince Andrewa. Fergie nabídla reportérovi bulvárního listu News of the World, že mu za půl miliónu liber (14,9 miliónu korun) zprostředkuje přístup k Andrewovi. Ten od roku 2001 působí jako britský zvláštní vyslanec pro mezinárodní obchod a investice.

Foto: Profimedia.cz

Sarah Fergusonová má finanční potíže. Nyní se uchýlila až ke kšeftování s kontakty na bývalého manžela prince Andrewa.

Článek

Skrytá kamera zachytila dvě schůzky. První se konala v newyorském hotelu a druhá minulé úterý v noblesní restauraci poblíž Buckinghamského paláce.

„Půl miliónu liber pro mě, pokud chcete mít otevřené dveře. Desetinásobně se vám to vrátí,“ říká vévodkyně na záznamu. Reportér jí poskytl jako zálohu 40 tisíc liber (1,2 miliónu korun) v hotovosti. „Starejte se o mě a on se postará o vás,“ uzavřela schůzku.

Fergie byla v letech 1986 až 1996 manželkou prince Andrewa, druhého nejstaršího syna královny. Nadělala si však podle odhadů dluhy až ve výši 90 miliónů korun. Fergusonová navíc stále používá titul vévodkyně z Yorku.

Reklama

Výběr článků

Načítám