Hlavní obsah

Zraněný moskevský podnikatel se ubránil najatému vrahovi

Moskva

Hrdinou ruských médií se stal neohrožený moskevský podnikatel, který se bez ohledu na zranění dokázal ubránit najatému vrahovi. Zabijáka ve rvačce dokonce málem zajal, ale ten se mu nakonec dokázal vysmeknout a utéci, i když na místě činu musel nechat zbraň a část oděvu.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Pokus o vraždu se odehrál v noci na čtvrtek na jednom z moskevských bulvárů, kde na ředitele dopravního podniku Sergeje Lisina (47) číhal v křoví vrah. Když se podnikatel, asi půl hodinu po půlnoci, vracel domů, zabiják vytáhl pistoli a zasáhl oběť do levé části hrudi.

Podnikatel nejenže zásah "ustál", ale také vyrazil útočníkovi zbraň z rukou, strhl mu čepici a popadl za kapuci. Ta mu však zůstala v rukou a útočník utekl. Podnikatel si pak sám zavolal sanitku, která jej odvezla do nemocnice.

Podle lékařů kulka nezasáhla srdce a podnikatelův život není kvůli průstřelu hrudi v nebezpečí.

Policisté, kteří se o incidentu dozvěděli od záchranné služby, na místě našli pistoli s tlumičem, čapku a kapuci. Po majiteli pátrají. Podle expertů si zabijáka nejspíš najala konkurence, která s Lisinovou firmou tvrdě zápolí na trhu autobusové dopravy mezi Moskvou, Tverem a Vladimirem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám