Hlavní obsah

Chlapce, který zabil souseda bodajícího jeho matku, neobviní

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

Britský teenager, který zabil souseda, nebude obviněn. Ukázalo se, že bránil matku, na kterou soused útočil nožem. Uvedl to herfordshirská policie, jejíž vyjádření ocitoval ve středu deník Daily Mail. Osmnáctiletý James Killen byl původně zadržen pro podezření z vraždy.

Foto: Novinky

Článek

Superintendant Michael Hanlon, který případ vyšetřoval, to zdůvodnil slovy: „Během vyšetřování incidentu byla zjištěna řada faktorů, které ovlivnily rozhodování. Při zhodnocení všech důkazů bylo učiněno rozhodnutí, že není adekvátní vznášet jakákoli obvinění. Není ve veřejném zájmu předat tento případ soudu, neboť naše vyšetřování prokázalo, že James bránil svou matku a sebe.“

James Killen se právě chystal na cestu do školy, když slyšel zdola hluk. Zjistil, že se na jeho matku Sandru Crawfordovou vrhl 46letý soused Jonathan London a bodá ji nožem. Syn se vydal na pomoc matce a útočníka těžce zranil. London následkům zranění podlehl. Zachránit se ale nepodařilo ani 53letou Sandru Crawfordovou, po osmi dnech v kritickém stavu v sobotu zemřela.

Později bylo zjištěno, že London trpěl od dětství epilepsií. Nikdy se ale nechoval násilně, jen několikrát zmizel na několik týdnů. Proto také rodina oficiálně žádala o lékařskou pomoc, ta však byla podle jeho bratra nedostatečná.

Killen rozhodnutí policie odmítl komentovat, držel vigilii u matky a řekl, že je rozrušený její smrtí. Jeho osmnáctiletý kamarád Ben Riddell uvedl, že je spravedlivé, že nebude obviněn: „James je hrdina, udělal všechno, aby zachránil mámu.“

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám