Hlavní obsah

V Maďarsku zadrželi agresivní fanoušky ze Slovenska a Česka

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava/Budapešť

Maďarská policie zadržela v úterý několik desítek agresivních slovenských a českých fanoušků, kteří ničili zařízení a poškozovali automobily na dálničním odpočívadle Hejőkeresztúr na severovýchodě země.

Foto: Profimedia.cz

Maďarská policie zadžela desítky výtržníků.

Článek

Podle tiskové agentury HavariaPress bylo předvedeno celkem 111 osob, 98 Slováků, 12 Čechů a jeden Ukrajinec.

Fanoušci se přesouvali na finále slovenského poháru mezi Slovanem Bratislava a Spartakem Trnava, které se uskuteční v Michalovcích na východě země.

Dálniční propojení mezi západem a východem Slovenska ještě stále není dobudováno, řada Slováků proto využívá k cestě na východ republiky dálnici přes Maďarsko.

Jak uvedl mluvčí místní policie Tamás Dobi, fanoušci se dopustili výtržností nejen na zmíněném dálničním odpočívadle, ale také v obci Forró. „Nejagresivnější byli předvedeni na policejní stanici ve městě Encs,“ uvedl Dobi.

Fanoušci Slovanu Bratislava a Spartaku Trnava patří na Slovensku mezi nejagresivnější. Slovenská policie doporučila organizátorům, aby se finále Slovenského poháru odehrálo bez diváků. Organizátoři však tuto možnost odmítli.

Reklama

Výběr článků

Načítám