Hlavní obsah

Za znásilnění Češky jde Brit na sedm let do vězení

– Londýn
Právo, sw

K sedmi letům vězení za napadení a znásilnění 20leté Češky odsoudil londýnský soud Brita Richarda Shawa (28). Pachatel může být podmínečně propuštěn po odsezení poloviny trestu, pokud prokáže, že už není hrozbou pro společnost. Informovala o tom metropolitní policie.

Článek

Incident se stal loni v září. Dívka si šla večer zaběhat do parku ve Finchley na severu Londýna. Všimla si běžce, který ji sledoval. Shaw ji dostihl a násilím zatáhl do křoví. Tam ji bil do obličeje a znásilnil.

Vyšetřovatelé dokázali násilníka identifikovat podle stop, čtrnáct dní po útoku už byl v cele. Přestože Shaw zapíral, soud jej v březnu uznal vinným a v pátek rozhodl o výši trestu.

„Takovéto útoky jsou vzácné, ale pro oběť to byla otřesná zkušenost, z níž si odnesla trauma,“ řekla před soudem detektivka Yolanda Rogersová. „Děkuji oběti a oceňuji její odvahu, že se vrátila do této země svědčit. Doufám, že rozsudek jí pomůže překonat tento incident a že zároveň ujistí ostatní oběti sexuálního násilí, že pokud zločin oznámí, bude důkladně vyšetřován,“ prohlásila Rogersová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám