Hlavní obsah

Berlusconi se s manželkou dohodl na majetkovém vyrovnání

– Řím
Novinky, rei

Italský premiér Silvio Berlusconi se po dvaceti letech manželství, roce odloučení a šesti měsících tvrdého vyjednávání se svou druhou manželkou dohodl na majetkovém vyrovnání při rozvodu. Uvedl to britský list The Times s tím, že bývalá herečka Veronica Lariová nakonec zřejmě nedostane tolik peněz, kolik žádala. Zkrátka ale nepřijde.

Foto: Alessandro Bianci, Reuters

Veronica Lariová se Silviem Berlusconim

Článek

Žádná ze stran nesdělila podrobnosti. Objevily se ale zprávy, že si Lariová bude smět ponechat luxusní dům Villa Belvedere u Milána a měsíčně bude dostávat mnohem méně než 3,5 miliónu eur (zhruba 90 miliónů korun), které žádala.

Berlusconi nabízel 300 000 eur (téměř osm miliónů korun). Hodnota Villa Belvedere se odhaduje na 80 miliónů eur (asi dvě miliardy korun).

Lariová, která je o dvacet let mladší, požádala o rozvod před rokem s tím, že už nemůže dál snášet mužovy nevěry. Bezprostředním popudem byla Berlusconiho účast na narozeninové oslavě 18leté Noemi Letiziové, které daroval zlatý a diamantový náhrdelník. Berlusconi už předtím způsobil skandál údajnými večírky s prostitutkami v Římě a na Sardinii.

Premiérovi právníci naproti tomu před soudcem z nevěry obvinili Lariovou. Poměr prý měla s jedním z osobních strážců. Lariová to popírá a Berlusconi důkazy nepředložil.

Majetek Silvia Berlusconiho je odhadován na pět až osm miliard eur (až 207 miliard korun). S Lariovou má tři děti. Další dvě děti má z prvního manželství.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám