Hlavní obsah

Evropský parlament vydal Ransdorfa kvůli nehodě k trestnímu stíhání

Brusel

Evropský parlament vydal komunistického europoslance Miloslava Ransdorfa k trestnímu stíhání. Rozhodl o tom drtivou většinou hlasů. Právo o tom informoval europoslanec KSČM a místopředseda strany Jiří Maštalka.

Foto: Mlejnková Alexandra, ČTK

Europoslanec Miloslav Ransdorf

Článek

Miloslav Ransdorf zavinil v červnu 2007 dopravní nehodu, když na přechodu v pražských Dejvicích srazil 44letou chodkyni. Lehce ji tehdy zranil a prohlásil, že za svůj čin nese plnou zodpovědnost.

O jeho vydání k trestnímu stíhání rozhodl nyní Evropský parlament po několika odkladech, naposledy bylo jednání zrušeno kvůli erupci islandské sopky. [celá zpráva]

Jednou už byla Ransdorfovi zrušena poslanecká imunita, ale kvůli loňským červnovým volbám, kde obhájil svůj mandát, bylo nutné tak učinit znovu.

Od roku 2007 Ransdorf navíc boural víckrát. Při druhé nehodě před dvěma lety opět srazil člověka na přechodu pro chodce, tentokrát se jednalo o dívku, jíž způsobil zranění hlavy.

Naposledy došlo letos 23. dubna v Praze ke střetu Ransdorfova a cizího vozidla. Při nehodě nebyly způsobeny větší škody, ale protože europoslanec řídil služební vůz, musela být přivolána policie.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám