Hlavní obsah

Urny s popelem lidí ze švýcarské kliniky skončily na dně jezera

Novinky, rei

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Curych

Vedení švýcarské kliniky Dignitas, která umožňuje asistovanou sebevraždu, čelí policejnímu vyšetřování poté, co potápěči na dně Curyšského jezera náhodou objevili urny s označením kliniky. Podle vyšetřovatelů leží na jezerním dně až tři stovky uren.

Foto: Profimedia.cz

Curyšské jezero

Článek

Policejní potápěči našli urny s logem služby Dignitas zajišťující kremace náhodou, když hledali kryt z lodě. Řediteli kliniky Ludwigu Minellimu hrozí až tři roky za mřížemi a ústavu pokuta ve výši zhruba 90 000 korun za uložení ostatků na nepovoleném místě, uvedl britský list The Sun.

Dignitas měla podobné potíže už v roce 2008, kdy byli její zaměstnanci přistiženi, jak na jezeře rozptylují popel 20 klientů.

Podle policejního mluvčího Stefana Oberlina nebyly urny označeny, a tudíž se neví, čí popel ukrývají. „Dosud jsme jich našli asi 60. Některé jsou poničené,“ doplnil Oberlin.

Britský list s odkazem na bývalou pracovnici Dignitas Sorayu Wernliovou uvedl, že na dně jezera leží asi 300 schránek s popelem. „Je to běžná praxe, klinika to dělala vždy. Jsem překvapená, že si toho nikdo předtím nevšiml,“ řekla s tím, že zaměstnanci urny do vody házeli většinou ráno.

Reklama

Výběr článků

Načítám