Hlavní obsah

V Dagestánu zastřelili muže, který doprovázel atentátnice z moskevského metra

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Moskva

Při operaci ruské policie a armády v severokavkazském Dagestánu zahynul v pondělí muž, který doprovázel 29. března dvě sebevražedné atentátnice do stanic moskevského metra. Při následných explozích ve stanicích Lubjanka a Park kultury zahynulo 40 lidí.

Článek

Muž doprovázející černé vdovy byl podle úterní zprávy agentury RIA Novosti zabit při přestřelce v Chasavjurtském okrese Dagestánu. Policie chtěla při silniční kontrole zastavit projíždějící automobil, jehož posádka ale na pokyny policistů odpověděla palbou. Policisté oba muže v automobilu zastřelili.

Při incidentu podle agentury zahynuli Achmed Rabadanov a Magomed Isagadžijev. Kterého z nich policie identifikovala jako komplice atentátnic, není ze zpráv jasné. Jeho identifikace byla provedena na základě záběrů z kamer v podzemní dráze. [celá zpráva]

Policie už počátkem dubna identifikovala atentátnice z metra jako sedmnáctiletou Džennet Abdurachmanovovou-Abdullajevovou, vdovu po veliteli dagestánských povstalců Umalatu Magomedovovi, a osmadvacetiletou Mariam Šaripovovou, manželku pohlavára banditů Magomedaliho Vagapova. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám