Hlavní obsah

Češi v Rakousku vykrádali automaty

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Innsbruck
Aktualizováno

Rakouská policie zadržela v pátek pětičlennou skupinu českých občanů, kteří v Tyrolsku vykrádali mincovní automaty. Uvedl to list Krone s tím, že byli zadrženi hned po posledním činu. Oznámila to v pondělí agentura APA, podle níž byli podezřelí zatčeni v pátek v Innsbrucku.

Článek

Skupina, jejíž členové jsou příbuzní, má pět členů. Zadržen byl 26letý muž, 22letá žena a 23letá matka tříletého dítěte. Samo dítě a jeho 43letá babička zůstaly na svobodě. V autě, které používali nejen k přesunům mezi místy krádeží, ale také k přespávání, byly nalezeny tři pytlíky s  4000 eury, převážně v mincích. Celkově způsobená škoda však tuto částku vysoce překračuje, uvedla policie.

Jen v tyrolském hlavním městě Innsbrucku skupina vykradla na 20 automatů. Kriminalisté předpokládají, že se obdobnou činností zabývala i v jiných spolkových zemích Rakouska. Nasvědčují tomu lístky od blokových pokut z jiných měst.

Policisté proto zjišťují, zda se v poslední době neobjevily podobné případy i v dalších spolkových zemích.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám