Hlavní obsah

Brown napadl soupeře, že ohrožují bezpečnost a ekonomiku Británie. A bodoval

– Bristol

Britské parlamentní volby budou velmi těsné. Po čtvrteční druhé televizní debatě tří lídrů hlavních britských stran jsou rozdíly ještě menší než před ní. Labourista Gordon Brown se dotáhl na své soupeře, liberálního demokrata Nicka Clegga i konzervativce Davida Cameronona. V průzkumech všichni získali asi třetinu hlasů.

Článek

Pro průzkum agentury ComRes zůstává v čele Nick Clegg s 33 procenty hlasů, přičemž Cameron a Brown získali po třiceti. V průzkumu ComRes vedl Clegg už minulý týden, ale s větším náskokem.

Naopak podle průzkumu YouGov vede s mírným náskokem David Cameron, jehož toryové byli dlouho vnímáni jako jasní vítězové voleb.

Druhá debata věnovaná zahraniční politice a obraně nejvíce pomohla Gordonu Brownovi. Ten ještě před týdnem měl jen čtvrtinu hlasů. Volil ostrý postup. Když se hovořilo o obraně, říkal Cleggovi: „Nicku, buď realista, buď realista.“

Ke svým soupeřům, kteří říkají že po třinácti letech vlády labouristů nabízejí jistotu bez otřesů, byl velmi kritický: „Davide, ty představuješ nebezpečí pro ekonomiku, Nicku, ty zas nebezpečí pro naši bezpečnost.“

Cameron se zase pustil do Browna, a to kvůli předvolebním letákům labouristů, jež píší o plánech toryů omezit výhody pro seniory. Označil to za lež, která má vystrašit důchodce.

Cameron chce získat na svou stranu právě důchodce, proto na svůj předvolební mítink vzal i své rodiče. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám