Hlavní obsah

Identifikovali všechny oběti z havarovaného polského prezidentského speciálu

Moskva

Všechny oběti havárie polského tupolevu, na jehož palubě zahynul i polský prezident Lech Kaczyński s manželkou, se už podařilo identifikovat. Ve čtvrtek to oznámila agentura Interfax média s odvoláním na ministerstvo zdravotnictví. Při havárii zemřelo u Smolenska 96 osob.

Foto: Profimedia.cz

Trosky tupolevu Tu-154, ve kterém zahynul polský prezident,

Článek

Práce na identifikaci těl byla dokončena, byla identifikována těla všech zemřelých. Dnes začne práce na předání těl polské straně.

Do minulého pátku se podařilo rozpoznat 76 obětí. O dokončení identifikace posledních 21 ostatků v moskevské márnici informovala ruská ministryně zdravotnictví Taťjana Golikovová svou polskou kolegyni Ewu Kopaczovou ještě během středeční schůzky, uvedla ČTK.

Ve čtvrtek mají být ostatky uloženy do rakví. Očekává se, že budou přepraveny na převoz do Polska v pátek odpoledne.

Oficiální tryzna se v Polsku konala už v sobotu. [celá zpráva] Předem bylo jasné, že část těl nebude v tu dobu ještě identifikována, ruská strana opakovaně zdůrazňovala, že identifikace ohořelých těl se protáhne, protože je nutné použít vzorky DNA. [celá zpráva]

Ruské zákony stanoví, že těla musejí být identifikována na půdě Ruské federace.

V polském vládním letadle, které se 10. dubna zřítilo u Smolenska, zahynul polský prezident Lech Kaczyński s manželkou a dalších 94 lidí na palubě, včetně mnoha členů vedení polského státu a armády. [celá zpráva] Spekulace, že na palubě letadla byly i další neevidované osoby, se nepotvrdily.

Vyšetřování příčin pokračuje, oficiální závěry dosud nebyly oznámeny.

Reklama

Výběr článků

Načítám