Hlavní obsah

Šéf britských konzervativců skončil jako Paroubek, dostal vejcem

– Londýn

Předseda britské konzervativní strany David Cameron byl ve středu zasažen vejcem do ramene. Hodil je po něm student v cornwalském Saltashi, když opouštěl školu, napsala BBC.

Foto: Adrian Dennis, Reuters

Britský policista odvádí studenta, který hodil vejce na Camerona.

Článek

Podle svědků byl student, který vrhl vajíčko, odveden.  „Nyní již vím, co přichází jako první, slepice a ne vejce,“ řekl po zásahu Cameron s odkazem na svůj úterní mítink, na který přišel muž v kostýmu slepice. Citoval jej Daily Telegraph.

Cameron se na škole vyjadřoval k současnému poklesu popularity konzervativců, které předstihli liberální demokraté. [celá zpráva]

Foto: Adrian Dennis, Reuters

David Cameron přichází na mítink na škole v Cornwallu.

„Preference stoupají, preference klesají. Jsem v čele strany čtyři a půl roku. Měl jsem deset procentních bodů náskok i deset bodů ztrátu. Co mě zajímá jsou volby 6. května, kdy budou mít lidé šanci si vybrat dalších pět let s Gordonem Brownem, tedy nejistotu a hašteření a dohadování  v zablokovaném parlamentu - nebo jasný zlom s konzervativci,“ řekl Cameron, který před studenty obhajoval politiku toyrů s tím, že budou méně utrácet a méně regulovat než labourističtí a liberálnědemorkatičtí soupeři.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám