Hlavní obsah

Německo a Polsko dočasně obnovily provoz některých letišť

– Berlín/Varšava

Německo v neděli do 20:00 SELČ částečně obnovilo provoz několika letišť včetně Berlína a Frankfurtu nad Mohanem, sdělila místní letecká kontrola. Podobný krok uskutečnilo i Polsko, nejspíš také dočasně. Česko s něčím podobným nepočítá, uvedla mluvčí letiště Praha Michaela Lagronová.

Foto: Johannes Eisele, Reuters

Letadla na letišti ve Fankfurtu nad Mohanem

Článek

Letiště ve Frankfurtu a nedalekém Hahnu byla dočasně otevřena pro lety severním směrem, zatímco letiště v Berlíně, Erfurtu, Lipsku a Hannoveru pro lety na východ.

"V mraku popela se východním směrem objevila díra," vysvětlila mluvčí letecké kontroly.

Vzdušný prostor nad ČR zůstane pro leteckou dopravu kvůli oblaku sopečného prachu z Islandu a meteorologickým podmínkám uzavřen minimálně do pondělních 12:00, řekl mluvčí řízení letového provozu Richard Klíma. "Zatím platí to, že letiště bude uzavřeno do 12:00," potvrdila Lagronová.

Polsko od dnešních 16:00 SELČ otevřelo vzdušný prostor nad střední a severní částí země. Letadla mohou startovat a přistávat ve Varšavě, Gdaňsku, Bydhošti, Štětíně, Poznani a Lodži. Polský letecký úřad situaci nadále sleduje, nevylučuje, že ve večerních hodinách se počasí může zhoršit, řekl mluvčí úřadu Grzegorz Hlebowicz.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám