Hlavní obsah

Poláci kšeftují s lístky na pohřeb prezidenta

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nedělní pohřeb polského prezidenta Lecha Kaczyńského a jeho choti Marie, kteří minulou sobotu zahynuli při leteckém neštěstí v západním Rusku, se pro mnohé "podnikavce" stal příležitostí, jak si přivydělat. Na internetu prodávají lístky na smuteční mši v Krakově, napsala Gazeta Wyborcza.

Foto: Reuters

Článek

Tisíce lidí v sobotu od rána v Krakově čekaly ve frontě na vstupenky na mši, jež se bude konat v Mariánském kostele na krakovském Starém Rynku. Veřejnost ji bude moci sledovat z Rynku prostřednictvím obrazovek, radnice mezi lidi rozdala 10 000 lístků. Ne všichni, kterým se vstupenku podařilo získat, ale chtějí poslední rozloučení s manželi Kaczyńskými skutečně vidět. Odpoledne se nabídky lístků objevily na internetu.

"Zájemci přenechám propustky na pohřeb prezidentského páru, místa 50 metrů od Mariánského kostela," píše se v jednom inzerátu. Jeho autor, který mohl získat nejvýše dva lístky, požaduje 1000 zlotých (skoro 6500 korun).

"Vstupenky jsou zadarmo, prodávám jenom čas, který jsem strávil tím, abych je získal," přiznává další podnikavec, jenž jednu propustku prodává za 500 zlotých.

Už dříve se na internetu objevily inzeráty lidí, kteří chtěli na tento víkend zájemcům pronajmout byty s "výhledem na pohřeb". Jeden z nich nabízel ubytování ve svém bytě za 500 zlotých za osobu a noc.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám