Hlavní obsah

Němečtí policisté zabavili více než tunu kokainu za miliardu

Hamburk

Více než tunu kokainu v hodnotě téměř 40 miliónů eur (zhruba miliarda korun) našli němečtí policisté při razii v hamburském přístavu na severu Německa. Hamburská policie v úterý oznámila, že našla 1244 balíčků kokainu nejvyšší kvality. Podle agentury DPA jde o dosud největší nález této drogy v historii Německa.

Foto: Christian Charisius, Reuters

Paleta s kokainem přicestovala z Paraguaye.

Článek

Nynější úder proti drogovému obchodu byl součástí vyšetřování organizované skupiny zahájeného koncem minulého roku. Gang se údajně podílel na mezinárodním obchodu s kokainem ve velkém stylu. Sedm podezřelých mužů ve věku 29 až 35 let bylo zatčeno.

Pětatřicetiletý Peruánec byl podle agentury AP obviněn z toho, že několikrát dodal kokain jedenatřicetiletému muži v Hamburku. Ten drogu prodával odběratelům v německém přístavním městě i v Nizozemsku.

Ilegální kontraband o celkové hmotnosti 1,3 tuny byl ukryt v kontejneru s pilinovými briketami směřujícími z Paraguaye. Když policisté kontejner v pondělí zkontrolovali, našli 31 palet s dřevěnými briketami a jednu naloženou kartony, v nichž bylo ukryto po jenom až třech balíčcích kokainu.

Podle poznatků vyšetřovatelů vynaložili pachatelé značnou energii na odvedení pozornosti. Mezi listopadem 2009 a březnem 2010 nejdřív do Hamburku poslali šest kontejnerů s 10 tunami briket, aniž k nim přibalili kokain.

Od loňského listopadu týmy policistů z protidrogového oddělení prohledali 12 objektů v samotném Hamburku a dalších sedm v nedalekém Norderstedtu a ve spolkové zemi Severní Porýní-Vestfálsko.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám