Hlavní obsah

V Itálii spadly na vlak kameny, jedenáct mrtvých

Novinky, aš,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Řím
Aktualizováno

Při železničním neštěstí na severu Itálie přišlo o život jedenáct lidí. Regionální vlak vykolejil v oblasti Merana v Jižním Tyrolsku, uvedl italský web Libero. Podle sdělní záchranářů jeden vagón přímo zasáhly kameny valící se ze svahu.

Článek

Záchranáři sice tvrdili, že původní počet šesti obětí je konečný, pak ale vzrostl na sedm. Z trosek vygónů ale nakonec vytáhli jedenáct těl. Zraněných jsou dvě desítky. Nejméně pět je jich ve vážném stavu. Na místě zasahuje řada sanitek a civilní obrana.

"Jeden vagón byl přímo zasažen padajícími kameny," řekl představitel záchranářů Florian Schrofenneger televizi TG24.

Vlak jedoucí na trase Merano - Malles vykolejil v 9:05 po sesuvu půdy. Podle místních požárníků sesouvající se zemina narazila do soupravy se dvěma vozy. Pád kamenů a hlíny způsobilo protržení zavodňovacího potrubí. Vlak sjel z kolejiště a jeho pádu do blízké řeky zabránila řada stromů.

Trať v hornaté oblasti u rakouských hranic patří k nejmodernějším v zemi, otevřena byla v roce 2005.

V severní Itálii spadla cessna

Místem tragédie se v neděli večer stala také severní Itálie. V horách nedaleko Fabriana v kraji Marche se zřítilo malé jednomotorové letadlo Cessna 182 s třemi Rakušany na palubě. Nikdo nepřežil.

Stroj směřoval do Wolfsbergu v rakouských Korutanech. Je možné, že havárii způsobila sněhová bouře. Kvůli tmě a vánici se dva muže a jednu ženu podařilo vyprostit až v pondělí ráno.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám