Hlavní obsah

Termití gang se opět pokusil prokopat do banky v Paříži

Paříž

Neznámí zloději se v sobotu prokopali za pomoci sbíječek do podzemí další banky v Paříži. Vyloupit se jim tentokrát peněžní ústav nepodařilo, protože se nedostali do místnosti s bezpečnostními schránkami, oznámila agentura Reuters. Před týdnem si gang odnesl obsah dvou set bezpečnostních schránek banky Crédit Lyonnais.

Foto: Novinky

Článek

Je to letos už třetí pokus o vyloupení banky, který má zřejmě na svědomí "termití gang", jak skupinu překřtila policie. Pokus o vyloupení banky BNP Paribas má všechny znaky předchozích dvou případů. Lupiči se vždy dostali do banky pomocí tunelu, který prokopali.

Jak oznámila mluvčí banky, tentokrát využili kanalizační síť. Když se jim ale nepodařilo prolomit bezpečnostní systém u místnosti, kde byly v bezpečnostních schránkách peníze, šperky a další cennosti, svůj pokus vzdali. Aby zahladili stopy, založili požár, který následně zalarmoval policii.

Minulý víkend se zloději přes sklepy prokopali do pařížské odbočky banky Le Crédit Lyonnais (LCL) v centru města. V klidu pak vykradli asi 200 bezpečnostních schránek. Předpokládá se, že lup byl velký, ale zatím ho nebylo možné vyčíslit, protože banka neví, co ve svých schránkách klienti měli. [celá zpráva]

Obdobným způsobem byla na Nový rok vyloupena pobočka banky Caisse d´Epargne na jednom pařížském předměstí.

Francouzská média tyto loupeže přirovnávají k více než 30 let starému případu v Nice, k takzvané Spaggiariho aféře. Tehdy se gang lupičů prokopal do sklepa pobočky banky Société General v Nice. Protože byl státní svátek, lupiči v bance v klidu strávili dva dny a dvě noci a odešli s asi 24 milióny eur v hotovosti a ceninách. Případ se stal námětem knih a dočkal se i několika filmových zpracování.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám