Hlavní obsah

Další útok v ruském Dagestánu si vyžádal život policisty

– Machačkala

Neznámí útočníci zastřelili v sobotu v Dagestánu na jihu Ruska jednoho policistu a dalšího zranili, uvedla agentura ITAR-TASS. Útok byl spáchán jen 48 hodin poté, co oblast navštívil ruský prezident Dmitrij Medveděv. Jde o druhý útok v Dagestánu během týdne. Z Dagestánu přitom přijeli do Moskvy sebevražedné atentátnice, které v metru zabily 40 cestujících.

Článek

Střílelo se 70 kilometrů severozápadně od dagestánského hlavního města Machačkaly. Tři útočníci stříleli z projíždějícího automobilu.

Degestán je v centru pozornosti ruských tajných služeb. Z Kizljaru přicestovaly do Moskvy dvě atentátnice, která v pondělí zabily v metru 40 lidí. [celá zpráva]

O dva dny později dva výbuchy v tomto městě měly na svědomí přes deset osob. Mezi mrtvými byl šéf místní policie a osm dalších policistů a vyšetřovatelů; policisté tvořili i většinu z desítek zraněných. [celá zpráva]

Dagestánský prezident Magomedsalam Magomedov i ruský premiér Vladimir Putin označili moskevské a kizljarské případy za "články jednoho řetězu", za "dílo jednoho a téhož gangu".

K útokům v Moskvě se přihlásil hledaný radikál Doku Umarov. [celá zpráva]

Sebevražedné atentátnice byly zřejmě mladými vdovami po čečenských bojovnících. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám