Hlavní obsah

Šestiletou Britku měsíce napadali a zneužívali spolužáci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Velšské úřady zahájily nové, hloubkové vyšetřování otřesného případu násilí, jehož obětí byla šestiletá školačka. Její spolužáci ji ve škole po měsíce soustavně fyzicky napadali a sexuálně zneužívali. Účastnilo se toho přes dvacet dětí.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

"Každý den byla svlékána. Každý den byla fyzicky a sexuálně zneužívána. A každý den volala o pomoc a nikdo nepřišel," citovala BBC dívčinu matku. Tu varovala jiná matka, jejíž dcera byla prý rovněž obětí malých mučitelů.

Žena pak dceru vyzpovídala. Nikdy prý nezapomene na strach v její tváři, když říkala, co jí spolužáci dělají. "Říkala mi věci, které se myslím každá matka děsí slyšet od své dcery. Bylo strašné, čím prošla."

Matka pak dceru dala do jiné školy v jiné oblasti. Jména všech zainteresovaných, název školy i samo místo, kde se vše stalo, zůstávají v tajnosti.

Škola i místní úřady už věc vyšetřovaly, ale nakonec sdělily, že vzhledem k nízkému věku dětí a k nedostatku důkazů se dá těžko co dělat. Nikdo z těch, kdo se trápení spolužačky účastnili, nebyl ze školy vyloučen.

Velšský komisař pro otázky dětí Keith Towler BBC řekl, že šlo o "šokující selhání" těchto institucí. Nadřízené úřady už zahájily nové vyšetřování.

Reklama

Výběr článků

Načítám