Hlavní obsah

V Moskvě pohřbívají oběti atentátů, návrat pro mobil stál studenta život

Novinky, ČTK, aš, The Wall Street Journal

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Moskva

Na čtyřech moskevských hřbitovech ve čtvrtek pohřbívali oběti pondělních atentátů v metru. První pohřby se konaly už ve středu v Sevastopolu a ve městě Čechovo u Moskvy. Sebevražedné atentáty v metru si vyžádaly 39 obětí.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Pohřeb muže zabitého při teroristickém útoku v moskevském metruVideo: Reuters

 
Článek

Již ve středu byl pohřben dvacetiletý Maxim Marejev. Osudným se mu stalo to, že si zapomněl doma mobilní telefon a vrátil se pro něj. Zabil ho výbuch ve stanici Lubjanka, šest stanic před zastávkou Sokolniky, kde vystupoval, protože tam pracoval na částečný úvazek v bance.

Ruské úřady už zveřejnily totožnost a věk všech obětí až na jednu. Nejmladší bylo šestnáct, nejstarší 64 let. Mezi oběťmi je kuchař z dolní komory parlamentu, kapitán válečné lodě, údržbář klimatizace, počítačový expert i člen ochranky vracející se po noční směně domů.

Mezi oběťmi jsou i dva Tádžici a jeden Ukrajinec ze Sevastopolu. Tádžičtí studenti doprovázeli dalšího Tádžika, který poprvé přijel do Moskvy, aby navštívil svého bratra.

V ruské metropoli pokračují pietní akce, mnozí lidé stále přinášejí květy na místa tragédií.

V moskevských nemocnicích se nyní léčí 88 raněných z metra. Stav dvou z nich lékaři označují za kritický, 16 za vážný. Stoupající počet pacientů se vysvětluje tím, že někteří ranění vyhledali pomoc dodatečně. Celkem podle ministerstva pro mimořádné situace bylo při atentátech raněno 95 lidí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám