Hlavní obsah

Zloději se prokopali do banky v centru Paříže a celou noc v klidu kradli

Novinky, ČTK, BBC, aš, Fox News

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Paříž
Aktualizováno

Kasařům se podařilo prokopat přes sklepy do banky Le Crédit Lyonnais (LCL) v samém centru Paříže, kde v noci ze soboty na neděli nerušeně vykrádali zdejších 200 bezpečnostních schránek klientů banky. Pak je zapálili. S odvoláním na vyšetřovatele to v úterý uvedla místní média.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Tímto sklepem se lupiči prokopali do bankyVideo: Reuters

 
Článek

Předpokládá se, že lup bude velký, ale zatím ho nebylo možné vyčíslit, protože banka neví, co ve svých schránkách klienti měli. Svérázná loupež na prestižní třídě Opera se uskutečnila v noci na neděli a dosud se nepodařilo kontaktovat všechny majitele schránek. Ti do nich často ukládají peníze a šperky.

Lapkové podle vyšetřovatelů pomocí rozsáhlých zednických prací a techniky včetně hydraulického zdviháku probourali v podzemí zeď banky tlustou 80 centimetrů. Činnost se jim podařilo zamaskovat, protože se v bance a v jejím okolí prováděly stavební práce.

Do banky pronikli lupiči kolem desáté hodiny večer. Svázali dozorce a při odchodu kolem sedmé hodiny ráno založili požár, protipožární systém pak objekt zatopil, což policii znesnadnilo práci. Stráže vyvázli bez zranění.

Podobný případ se odehrál v roce 1976 v Nice, kde se gang skrz kanalizaci dostal do banky Société Générale. Strávil v ní dva dny a dvě noci a podle agentury Reuters odnesl lup v hodnotě asi 24 miliónů eur (přes 610 miliónů korun).

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám