Hlavní obsah

Český kamion v Německu naboural americký armádní konvoj

– Neuenstein

Tři těžce a čtyři lehce zraněné si vyžádala nehoda, při níž do stojícího konvoje amerických armádních vozidel v sobotu na jihu Německa naboural český nákladní automobil. Nehoda se stala u odpočívadla Hohenlohe na dálnici A6 ve spolkové zemi Bádensko-Württembersko.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Článek

Podle místní policie zřejmě řidič kamionu časně ráno konvoj zpozoroval příliš pozdě. Sám je mezi vážně zraněnými.

Podle německého serveru naboural řidič tažného vozidla nejdřív do posledního automobilu konvoje, zavadil o cisternový vůz Američanů a nakonec narazil do boku dalšího amerického nákladního vozu. Náraz strhl kabinu řidiče z českého tahače.

Místo nehody, která se stala v sobotu nad ránem kolem kolem 2:40, se prý proměnilo v hromadu trosek. Všude se válel rozsypaný vojenský materiál a náklad. Český kamion převážel pleny. Cítit byl také zápach nafty, která unikala z americké cisterny, v níž bylo 10 000 litrů paliva. Tisíc litrů vyteklo. Oblastní policejní ředitelství vyčíslilo hmotné škody na 250 000 eur (zhruba 6,3 miliónu korun).

Dálnice táhnoucí se od francouzských k českým hranicím byla několik hodin zcela uzavřena a vytvořila se na ní osmikilometrová kolona aut. Jeden pruh byl znovu průjezdný až od ranních 7:35.

Na místo nehody přispěchalo šest hasičských vozů z Öhringenu. Jejich kolegové z Neuensteinu postavili nornou stěnu v nedalekém potoce, aby zabránili případnému šíření nafty.

Sedmačtyřicetiletý šofér českého tahače prý měl štěstí v neštěstí, že přežil, neboť utržená kabina jeho vozu skončila čtyři metry od podvozku. "Řidič prostě vystoupil a ještě tu pobíhal kolem," tvrdil jeden z amerických vojáků.

Další dva Američané jsou vážně zranění. Sanitky je odvezly do blízkých nemocnic.

Reklama

Výběr článků

Načítám